15 Mayıs 2011 Pazar

Oylat Kaplıcaları ve Oylatta Otel

Bir doğa harikası olan Oylat, Bursa’nın İnegöl İlçesi’nin Hilmiye Köyü’ndedir. Oylatta kaplıcalar ormanın içinde bulunan bir vadide yer almaktadır. Sağlıklı tatil merkeziniz olan Oylat Green Termal Otel Kaplıcalarında suyun sıcaklığı yaklaşık 40.5 derece civarında ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış tedavi edici, şifa özelliği taşımaktadır. Oylat Kaplıcaları doğanın içinde çok harika manzarasından ötürü yerli ve yabancı turistlerin ilgisini cezbetmektedir. Ayrıca Oylat Kaplıcaları birçok ağaç çeşidine sahip doğası ile misafirlerine huzuru, sağlığı ve konforu bir arada sunar. Böyle bir özelliğinden dolayı su tedavisinin yanı sıra iklim tedavisi de uygularken adeta şifa kaynağı bir ortamdır.

Renksiz ve berrak olan suyun; kireçlenme, romatizmal ağrılar, böbrek rahatsızlıkları, cilt hastalıkları, çocuk felci, muhtelif nevralji(sinir ağrıları), kadın hastalıkları, nevritler (sinir iltihapları), siyatik, sinir uyuşukluğu, nevralji, beyin yorgunluğu, eklem rahatsızlıkları, düşük ve yüksek tansiyon rahatsızlıkları, katılaşmış ve spaztite olmuş kazanmış felç durumları gibi daha birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.
Oylat Green Termal Otel, Oylat kaplıcaları Türkiye Geneli Satış Sorumlusudur. Oylat kaplıcalarında ekonomik ve huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.

Bursa İnegöl Oylat Kaplıcalarının Coğrafik Yapısı
Oylat Kaplıcaları, Uludağ sırtlarında, her iki tarafı yeşil vadilerle çevrilmiş bir yamaç üzerine kurulmuştur. Vadi, gürgen, çam, meşe, kestane, çınar, ıhlamur ağaçları ile kaplanmış olup, kuşburnu ve böğürtlen bitkilerinin yetiştiği yemyeşil bir vadidir. Vadiden Oylat deresi çağlayanlar oluşturarak geçmektedir. Oylat Deresinin serinlik ve yumuşaklığı sayesinde dinlendirici özelliği de vardır. Uludağ’dan gelen kar suları ve diğer kaynaklarla beslenerek oluşan bu dere ormanın içinde gözlerinizi alamayacağınız, alabalıklara yataklık eden bir şelale oluşturmuştur.
Oylat kaplıcalarının hemen yanındaki bu vadi bahar mevsiminde kır çiçekleri ve menekşelerle kaplanırken sonbahar ve kış mevsimlerinde ise harika bir tablo gibi görünüyor. Oylat Kaplıcaları deniz seviyesinden 840 metre yüksekliktedir ve Uludağ eteklerinde dağ ve iklim tedavisi özelliklerine sahiptir.

Oylat Şifalı Kaplıcaları Tarihçesi
Oylat Kaplıcaları acıklı fakat mutlu sonla biten bir efsaneye sahiptir. Bizans Tekfur’unun çok sevdiği kız amansız bir hastalığa yakalanır ved dönemin bütün doktorları toplanırlar ama hiçbiri kızın hastalığına tedavi bulamazlar. Hekimlerin elleri kolları bağlanır ve Tekfurun kızını oradan uzaklaştırmak ve tedavi bulamayışlarını örtbas etmek için şimdiki Oylat Kaplıcalarına gönderirler. Kızdan umudunu kesen doktorlar “Öl yat” deyip kızı bırakırlar. Fakat Tekfurun kızı buranın suları ile yıkanarak gün geçtikçe sağlığına kavuşur. O günden sonra kaplıcaların şifa dağıttığına inanılır ve adının da “Öl yat”tan geldiği düşünülür.

Oylat Termal Otelde; 29 oda,8 Apart, 105 yatak kapasiteli, Büyük termal yüzme havuzu, Jakuzili aslan ağzı küçük havuz, Sauna, Şok havuzu, Türk hamamı, Jakuzili özel aile banyoları, Spor salonu, Kese-mesaj, Kafeteryası, Restorantı, Çay bahçesi, Oyun salonu, Açık büfe, Yarım Pansiyon ve Tam pansiyon gibi özellikler bulunmaktadır. Oylat Kaplıca ve Otel fiyatları ise aşağıdaki gibidir.

Oylat Kaplıcalarına Ulaşım
Bursa’nın inegöl ilçesine 27 kilometre mesafede ve Bursa-Eskişehir Karayolu üzerinde bulunan oylat kaplıcalarına, Eskişehir-İnegöl Karayolunda giderken 90. kilometreden sola dönerek, Domaniç Tavşanlı yol ayrımına saptıktan 11 kilometre sonra, yol levhalarını takip ulaşabilirsiniz.

İstanbul tarafından gelen konuklar ise önce Bursa ardından, Ankara yönündeki İnegöl’e varmalıdırlar. İnegöl’den devam ederek 7-8 kilometre sonra Domaniç Tavşanlı yol ayrımından sağ yöne saparak tabelaları takip ederler.

Yine İstanbul tarafından kişisel otomobilleriyle Oylat’a gelmek isteyen misafirler, önce Darıca-Bayramoğlu gişesinden Eskihisar’a giderler. Topçular’a geçtikten sonra, Yalova yönüne doğru yola devam edip Bursa şehir girişinden Ankara yoluna saparlar. İnegöl’e tarafına doğru devam ederek 8 km sonrasında Domaniç Tavşanlı yol ayrımına saparak tabelaları takip ederler.

İstanbul-Bursa karayolu uzunluğu: 243 kilometre
Oylat Green Termal Otelin denize olan uzaklığı: 100 kilometre
Oylat Green Termal Otelin Uludağ’a olan uzaklık: 130 kilometre
Bursa Yenişehir Havaalanı’na olan uzaklığı:  50 kilometre

Otobüsle gelecek olan konuklar Bursa’dan İnegöl otobüslerine bindikten sonra, minibüslerle Oylat’a ulaşabilirler.
Oylat şifalı kaplıca suları ve Green Termal otel hakkında daha detaylı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için iletişim bilgilerinden faydalanabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder