15 Mayıs 2011 Pazar

Adana Haruniye Kaplıcaları

Konumu    
Osmaniye ili, Düziçi ilçesinin 15 km. kuzeyinde, Kuşçu köyü sınırları içinde yer alan Haruniye Kaplıcası, Ceyhan nehri kenarında ve ormanlık alanda bulunmaktadır. Kaplıca tesisi Aslantaş Barajı’nın rezervuarının sonunda, Berke Barajı aksının 2,5 km. ’lik yatağında yer almaktadır.

Ulaşım Olanakları    
Haruniye Kaplıcası, Osmaniye il merkezine 57 km., Adana iline 143 km. uzaklıkta olup önemli uluslararası yollardan olan Tem otoyolu ve D-400 karayolunun kesişim noktasında bulunmaktadır. Kaplıca, İskenderun limanına 63 km. uzaklıkta olup Adana ve Gaziantep havaalanlarına bir saat mesafededir. Osmaniye il merkezinden geçen demiryolu ulaşımından da yararlanılması mümkündür.

Yükseklik    
Kaplıca alanı denizden 620 metre yüksekliktedir.

Tedavi (Endikasyon) Özellikleri    
Kaplıca suyunun tedavi özellikleri aşağıda belirtilmiştir: Romatizma, deri, sinirsel hastalıklar ile kadın hastalıkları, beslenme bozukluğu, karaciğer, safra kesesi, mide ve bağırsak hastalıklarına olumlu etki yapmaktadır.

Termal Su Özellikleri
Kimyasal Özellikler: Kalsiyum, magnezyum, sülfür, sülfat, bikarbonatlı termal sular, aynı zamanda 4 mg/lt flüorür, 332 mg/lt karbondioksit içermekte olup radyoaktif özelliğe sahiptir.
Fiziko Kimyasal Özellikler: Ph:6,0 -7,0
Toplam Mineralizasyon: 1150-1190 mg/lt arasında değişmektedir.
Sıcaklık: 32°C
115 oda ve 192 yatak kapasitesine sahip kaplıca tesisinin iki havuzu bulunmaktadır. Kaplıca Mayıs-Ekim aylarında günde yaklaşık 1000 kişiye hizmet vermektedir. Mülkiyeti Osmaniye İl Özel İdare Müdürlüğüne ait olan tesisin işletmecisi Düziçi Kaymakamlığı Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği’dir. Tesis ilkbahar, yaz ve sonbahar mevsimlerinde hizmet vermektedir.














1 yorum:

  1. sayın blog kullacısı sitenizi beğenerek takip ediyorum, halı yıkama firmalarına makina satışı yapan Halı yıkama makinası olarak çalışmalarınızda başarılar diler, makalelerinizin devamını bekleriz.

    YanıtlaSil