15 Mayıs 2011 Pazar

İzmir Balçova Termal Turizm Merkezi (Agamemnon Termal Tesisleri)

İzmir Adnan Menderes Havalimanına 25 km., kent merkezine ise 8 km. uzaklıktadır.
Kaplıcaların bulunduğu sırtlara kurulan bir teleferik ile çıkılan Balçova tepelerinin hem çam ormanları ile kaplı olması hem de rekreatif tesislerinin bulunması çekicilik unsuru yaratmaktadır. Kaynak ve kuyu sularının sıcaklığı 45-140 derece arasında değişmektedir. Romatizmal hastalıklar, sindirim sistemi, göz hastalıkları, metabolizma bozuklukları, karaciğer-safra kesesi hastalıkları, dolaşım ve kalp hastalıkları, sinir sistemi hastalıklarına iyi geldiği ileri sürülüyor.
İklimi
İklim olarak yazları sıcak ve kurak kışları ılık ve yağışlı olan Akdeniz ikliminin etkisi altında bulunmaktadır. İlde en sıcak aylar Temmuz ve Ağustos, en soğuk aylar ise Ocak ve Şubat aylarıdır. Ortalama sıcaklığın en yüksek olduğu ay 28 °C ile Temmuz ayı olup en düşük ay ise 9 °C ile Ocak ayıdır.
Fiziko-Kimyasal Özellikler
Klorürlü (% 24,6 milival), Bikarbonatlı (%54,7 milival), Sodyumlu (%72,3 milival), Kalsiyumlu (%72,3 milival), Kalsiyumlu (% 21.99 milival) termal su olup ayrıca 112.46 mg/lt karbondioksit, 4.52 mg/lt flüorür içermektedir. Fiziksel sınıflandırmaya göre; Hipertermal (62 °C), Hipotonik (30.68 milimol/lt) termal sudur.
KONAKLAMA
Agamemnon Kaplıca Tesisleri
Üç yıldızlı olan tesisler 215 oda ve 435 yatak kapasitelidir. Odalarda termal su ve klima bulunmaktadır. Tesiste bar, diskotek, toplantı salonu, 6 adet ışıklı tenis kortu, 3 adet yüzme salonu (2 açık-1 kapalı), futbol sahası, ayrıca koşu ve orman yolları mevcuttur. Kür merkezinde Fizik Tedavi, Eloktroterapi, Aktinoterapi, Masaj, Balneoterapi, Traksiyon, Parafin Departmanları, ayrıca sauna üniteleri kullanıma açıktır. Tedavi merkezinde çok sayıda uzman doktor, fizyoterapist, elektroterapi uzmanı, hemşire, masör ve laborant görev yapmaktadır.
Termal Princess Oteli
Beş yıldızlı olan tesis 278 oda ve 630 yatak kapasitelidir. Toplantı salonu, kongre salonu vb. kullanımlara ek olarak açık ve kapalı termal havuzları, Türk hamamı, bitki banyosu, çamur banyosu, parafin, masaj bölümleri hizmet vermektedir. Bazı katlarda termal su kullanım imkânı mevcuttur. Terapi ünitesinde doktor, terapist ve hemşireler sağlık hizmeti vermektedir.
Ulaşım
Termal Merkez İzmir Adnan Menderes Havaalanına 25 km., kent merkezine ise 8 km. uzaklıkta bulunmaktadır. Ayrıca en yakın plaja ise 18 km. mesafededir.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder