15 Mayıs 2011 Pazar

Afyon Gecek Termal Turizm Merkezi

Gecek Kaplıcası, Banyo tedavisi ile romatizmal hastalıklar, nevralaji, nevrit, poli nevrit tedavilerinde; ortopedik müdahale geçirenlerin fiziksel rehabilitizasyonunda, metabolizma ve kadın hastalıklarında faydası gözlenmiştir. Ayrıca içmece olarak faydalanıldığında ise şişmanlık ve diyabetik rahatsızlıklarda da olumlu sonuçlar alınmıştır.
Tesisleri
Kaplıcada 2 adet umumi hamam bulunmakta ve 2000 yılı itibariyel yenilenmiş durumdadır. Ayrıca Ticaret ve Sanayi odası tarafından yaptırılan süper lüks villalar hem devre mülk hem de kiralama usulü ile kullanma açıktır. Tüm villalarda televizyon, buzdolabı, uydu sistemi, telefon vb. bulunmaktadır.
Havaalanı Durumu: Afyon ilinde bulunan askeri amaçlı havaalanının genişletilmesi ve sivil amaçlı kullanımı ile ilgili çalışmalar sürmektedir. Mevcut durumda en yakın havaalanı olarak 150 km. mesafedeki sivil amaçlı Isparta Havaalanı’ndan yararlanılabilmektedir.
İklimi: Yörede tipik karasal iklim özellikleri görülmektedir. Yıllık ortalama sıcaklık 11,1°C, en yüksek sıcaklık 37,8 °C. Yıllık ortalama yağış miktarı 435,8 mm. olup yıllık ortalama kar yağışı gün sayısı ise 14,2 dir.
Konaklama Tesisleri:
Oruçoğlu Thermal Resort: Termal merkezin tek turizm işletme belgeli tesisi (4 yıldızlı) 214 oda ve 428 yatak kapasiteli “Oruçoğlu Thermal Resort” dur. Termal otele entegre olarak standartlara uygun bir Kür Merkezi bulunmaktadır. Aphrodite olarak adlandırılan kür merkezinde hidroterapi ünitesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, saunalar, özel banyolar, termal havuzlar bulunmaktadır. Ayrıca, Akronium’da ise açık ve kapalı termal havuzlar ile su oyunlarından yararlanılabilmektedir. Otelde uzman doktorlar, terapistler ve sağlık personeli hizmet vermektedir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder