15 Mayıs 2011 Pazar

Kızılcahamam Kaplıcaları

Kızılcahamam turizm yönünden Ankara'nın en hareketli ilçelerinden biridir. Hititlere, Friglere, Lidyalılara, Rumlara ait tarihi kalıntılar, mağaralar ve tarihi eserlerden de anlaşılacağı üzere Kızılcahamam değişik medeniyetlere sahne olmuştur.

İlçenin genel özelliklerini Kaplıcaları ve Milli Parkı belirlemektedir. İçinde bulunan şifalı kaplıcalarıyla Kaplıcalar Diyarı adını hak etmiştir. Doğal güzellikleri, ormanları çamur banyoları, tarihi eserleri maden ve memba suları ile meşhurdur. Kaplıcalar ile maden suları dünya çapında üne sahiptir.

Tatil yapmak, dinlenmek, tedavi olmak amacıyla yurt içi ve dışından özellikle Ankara’dan gelen konuklar için yakın olması nedeniyle tercih sebebidir. Kızılcahamam'da konaklama tesislerinin yatak kapasitesi yaklaşık 2500 civarındadır.

Festivalleri, kültürel ve sanatsal programları gezinti yerleri, ormanları piknik alanları, insanının cana yakınlığı, termal tesisleri ve ulaşım kolaylığı ile önemli bir turizm merkezidir.

İlçe ekonomisine büyük katkısı olan kaplıcaların Romatizmal, Dermatolojik, Ortopedik, Nörolojik ve Alerjik bazı hastalıkları tedavi ettiği bilinmektedir.

Genel Turizm Açısından:

- Meşhur soğuksu milli parkı,

- Her derde deva termal ve memba suları

- Kurtboğazı Barajı, Eğrekkaya ve Çamlıdere Barajları,

Aydos Yaylası,

-40 kilometre yakınında Karagöl

-Tarihi yapılar, hamamlar,

-Eski çağlara ait mağaralar

-Kız Kalesi, Gelin Kayası,

-Avcılık, olta balıkçılığı, binicilik

-Kamp ve piknik alanları

-Tertemiz hava, nefis bir tabiat









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder