15 Mayıs 2011 Pazar

Afyon Heybeli Kaplıcaları

Yeri: Heybeli Kaplıca alanı Afyonkarahisar ilinin doğusunda yer alan Bolvadin İlçe sınırları içerisinde bulunmaktadır. Kaplıca alanı Antik kral yolu üzerine kurulmuş bir yerleşim merkezi olup Roma devri kaynaklarında adı Leontes Come olarak geçmektedir. Selçuklu ve Osmanlı kayıtlarında Kızılkilise olarak adı geçen köyün olduğu yerde bugün antik bir höyük ve çevresinde eski mezar ve yapı kalıntıları bulunmaktadır.

Ulaşım Olanakları
Kaplıca alanı Afyonkarahisar Konya karayolu üzerinde bulunmakta olup Afyonkarahisar il merkezine 20 km. Bolvadin ilçe merkezine ise 30 km. uzaklıktadır. Kaplıca alanına demiryolu ulaşımı Afyonkarahisar İl merkezinden geçen demiryolu ile sağlanmaktadır. Hava yolu ile ulaşımda en yakın havaalanı olarak Afyon İl merkezine yaklaşık 170 km. mesafedeki Isparta Süleyman Demirel Havaalanı ve 253 km. mesafedeki Ankara Esenboğa Havaalanından yararlanılabilmektedir.
Yükseklik: Denizden yüksekliği 985 m. dir.
İklim Özellikleri: Kaplıca alanı iklimi yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlıdır.

Tedavi (Endikasyon) Özellikleri
Romatizmal hastalıklar (iltihaplı eklem romatizması), Ankilozan spondilit (omurganın zamanla hareketsiz hale geldiği hastalık türü), Osteoporoz (kireçlenmeler), Sedef benzeri deri hastalıkları, Yumuşak doku romatizması (fibromyalji, mafsal ağrıları), Bel ve boyun fıtıkları, siyafalji gibi disk hastalıkları, fasia-tendom hastalıkları, safra kesesi böbrek ve idrar yolu hastalıkları, Mekanik bel ve boyun ağrıları, çeşitli ortopedik ameliyatlardan sonra eklemlerde oluşan tutukluk ve sertlikler, mide ve bağırsak hastalıkları, nörolojik hastalıklar (nevraljiler, paraliziler gibi sinir ağrıları ve felçler, kas hastalıkları, erkeklerde cinsel işlev bozuklukları ve kısırlık sorunları, saç ve deri hastalıkları, kronik ağrılara, içme uygulamaları şeklinde osteoporoz ve üst gastrointestinal sistemin fonksiyonel rahatsızlıklarına olumlu etkisi görülmektedir.

Termal Su Özellikleri
Fiziksel Özellikler: Renksiz, Berrak
Kimyasal Özellikler: Sodyum bikarbonat, Magnezyum, Ca ve HCO
Toplam Mineralizasyon:3443,16 Mg/lt
Sıcaklık
56.3 ºC

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder